Skip to main content
We match your fire.

De robuste kracht van Hoxter

Duurzame inbouwhaarden, die perfect regelbaar zijn, een minimum aan hout verbruiken en het mooiste vuurzicht garanderen.

Hoxter cv-inbouwhaarden

responsive image

Een cv-haard van Hoxter (zie de "W" modellen) kan ingezet worden als bij- of hoofdverwarming, waarbij een belangrijke besparing op de verwarmingskosten kan gerealiseerd worden. De cv-haarden van Hoxter bieden daarbij, naast een zeer concurrentiële prijs, vele uitzonderlijke voordelen.

Een hoog percentage van de geproduceerde warmte wordt effectief op het water overgedragen. Dit percentage varieert modelafhankelijk van 58% tot zelfs 80%. Dit vooral omdat de warmtewisselaar niet gewoon bovenin het vuur hangt, maar een integraal deel uitmaakt van de hele inbouwhaard. Zowel zijdelijks, achteraan, vooraan als bovenaan wordt warmte op het water overgedragen. Met computersimulaties werd de doorstroomsnelheid van het water voor elk model apart geoptimaliseerd. Modellen met extra isolatie (de zogenaamde "I" modellen) leveren het hoogste percentage warmte naar het water op.

Alle cv-haarden van Hoxter zijn uitgerust met draai- of liftdeuren in dubbel glas, zelfs de hoekmodellen. Hierdoor verlaagt de uitstraling via het glasraam met ongeveer een derde, wat de warmteoverdracht naar het water ten goede komt, alsook het glasraam extra schoon houdt en de kwaliteit van de verbranding verbetert. In goed geïsoleerde woningen wordt aldus ook vermeden dat de capaciteit van de haard onvoldoende kan benut worden omwille van oververhitting van de ruimte waarin het toestel staat.

De drukbestendigheid van elke Hoxter warmtewisselaar is getest bij een druk van maar liefst 50 Ton per m2. Deze testen hebben ook geleid tot een constructie die extra stevig is op de plaatsen die de grootste druk ontvangen. Elke afgeleverde Hoxter cv-haard wordt individueel getest op het dubbele van de maximaal toegelaten werkingsdruk van 5 bar. Lekkage van een Hoxter cv-inbouwhaard is een onbekend fenomeen, zelfs al werden reeds vele duizenden toestellen geplaatst. De minimale staaldikte bedraagt 5mm.

Een Hoxter cv-haard kan veel warmte produceren met een beperkt aantal uren stoken. Voor woningen die bijzonder veel warmte verbruiken biedt Hoxter ook extra krachtige toestellen aan (de zogenaamde "+" modellen). Deze zijn zeer stevig en voorzien van extra luchtaanvoer. De capaciteit van de Hoxter cv-haarden variëert aldus van 8 tot 24,2 KW. Een Hoxter cv-haard kan ook water van hoge temperatuur leveren (vergelijkbaar met een gewone cv-ketel) en is daardoor ook geschikt voor het verwarmen van gewone radiatoren en convectoren.

responsive image
Schema noodkoeling

Een Hoxter cv-haard is uiteraard maximaal beveiligd tegen oververhitting. Een noodkoelsysteem is aanwezig aan de achterzijde van elke Hoxter cv-haard. Het treedt volautomatisch, maar stroomloos in werking wanneer de watertemperatuur een bepaald maximum overschrijdt en koelt het water in een mum van tijd af. Daarnaast kan er ook steeds een overdrukventiel en een uitzettingsvat geïnstalleerd worden.

Een Hoxter cv-haard is absoluut compatibel met alle verwarmingssystemen en perfect combineerbaar met zonnepanelen, warmtepompen en bestaande cv-ketels. Essentiëel is de verbinding met een buffervat, voorzien van de nodige beveiligingen, pompen en temperatuurvoelers. Hoxter biedt daartoe zowel eigen toebehoren aan, alsook knowhow inzake het gebruik in combinatie met de producten van andere leveranciers.

Alle Hoxter CV-haarden bieden uiteraard ook alle andere voordelen die het hele Hoxter gamma typeren, zoals ondermeer de uitstekende verbrandingskwaliteit, de hoge duurzaamheid, de eenvoud in gebruik, de optie automatische luchtsturing, enz...

Dutry & Co ontwikkelde samen met BAST (studiebureau van ingenieurs en architecten) de BIOMASS HOMEPLANNER om op alle belangrijke vragen inzake cv-haarden (capaciteit, verbruik, stookuren, interactie met andere toestellen, enz...) een duidelijk antwoord te geven. En dit volledig gratis en vrijblijvend, zodat u een oordeelkundige keuze voor kwaliteit kan maken. Klik hier voor meer info.

En waarom van je inbouwhaard geen cv-ketel maken ?

Een cv-haard van Hoxter kan ingezet worden als bij- of hoofdverwarming, waarbij een belangrijke besparing op de verwarmingskosten kan gerealiseerd worden, veilig en zonder zorgen.

Lees meer

Op zoek naar een grootse haard ?

Dan moet u zeker bij Hoxter zijn. Naast gewonere afmetingen beschikt Hoxter over een uitgebreid aanbod grote haarden, zoals deze haard waarvan het glasraam 150 cm breed is. Er bestaan ook echt grote doorkijkmodellen, hoekhaarden en driezijdige haarden.

Lees meer

Voor de perfecte vuurbeleving

Het moet gezegd worden, die mensen van Hoxter zijn niet normaal. Het bedrijf barst van de ingenieurs met zoveel oog voor de kleinste details die uiteindelijk uw perfecte ervaring garanderen. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, luchtdichtheid, verbrandingskwaliteit... Hoxter heeft het allemaal.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie