Skip to main content
We match your fire.

De robuste kracht van Hoxter

Duurzame inbouwhaarden, die perfect regelbaar zijn, een minimum aan hout verbruiken en het mooiste vuurzicht garanderen.

Hoxter verbrandingstechniek

responsive image
Luchtdichtheid ondermeer via ingesmolten schroefdraden

Hoxter haarden bieden een eenvoudige maar zeer performante verbrandingstechniek. Ze vervullen de strengste normen van Europa. Al jaren voldoet Hoxter aan de Duitse BimschV norm, aan de strenge 15a BVG norm uit Oostenrijk en aan de Zwitserse LRV norm. Afhankelijk van het model behalen de Hoxter haarden verbrandingsrendementen van 80 tot 89 % en fijnstofgehaltes van 13 tot 29 mg/m3.

Roostervij branden in een brandkamer die de warmte op het vuur reflecteert : dit klassieke basisprincipe wordt door Hoxter op de meest moderne wijze gerealiseerd. Doordat een rooster ontbreekt wordt de kern van het vuur niet door lucht afgekoeld en vallen kleine houtskooltjes niet onverbrand door een rooster. Alle lucht wordt op natuurlijke wijze boven het vuur aangevoerd, na voorverwarming en spoeling van het glasraam. Dit alles zorgt voor een zo volledige verbranding dat zelfs na een maand stoken de hoeveelheid as nog steeds miniem is.

Een goede verbrandingsregeling staat of valt bij luchtdichtheid, waarvan de volledige constructie van een Hoxter haard voorzien is. Bij de Hoxter haarden met liftdeuren zorgt een automatisch systeem voor maximale aansluiting. Dit systeem met vier veren drukt bij het sluiten de deur tegen het kader met een druk van 8 tot 25 Newton. Opnieuw een ideale oplossing voor een totale luchtdichtheid en een optimale verbranding.

responsive image
Warmteverlies via een enkel of dubbel glasraam
Nagenoeg alle haarden van Hoxter zijn te verkrijgen met draai- of liftdeuren in dubbel glas, zelfs de hoekmodellen. Hierdoor verlaagt de uitstraling via het glasraam met ongeveer een derde, wat het glasraam extra schoon houdt en de kwaliteit van de verbranding verbetert door verhoging van de verbrandingstemperatuur. Haarden met dubbel glas zijn ook bijzonder geschikt voor goed geïsoleerde woningen, waar oververhitting snel kan optreden.

Alle Hoxter haarden zijn standaard voorzien van een buitenluchtaanvoer. Lucht aanvoeren uit de te verwarmen ruimte blijft daarbij steeds mogelijk, maar indien de verbrandingslucht van buiten kan aangevoerd worden is dat veel beter.

Voor de meest perfecte verbranding is er de optie van een Hoxter Abra 6 console, die automatisch de luchtaanvoer regelt. Op basis van de verbrandingstemperatuur wordt meer of minder lucht aangevoerd en het systeem detecteert ook het openen of sluiten van de haarddeur. De sturing is voorzien van een noodbatterij ingeval van stroomuitval en de display werkt draadloos.

En waarom van je inbouwhaard geen cv-ketel maken ?

Een cv-haard van Hoxter kan ingezet worden als bij- of hoofdverwarming, waarbij een belangrijke besparing op de verwarmingskosten kan gerealiseerd worden, veilig en zonder zorgen.

Lees meer

Op zoek naar een grootse haard ?

Dan moet u zeker bij Hoxter zijn. Naast gewonere afmetingen beschikt Hoxter over een uitgebreid aanbod grote haarden, zoals deze haard waarvan het glasraam 150 cm breed is. Er bestaan ook echt grote doorkijkmodellen, hoekhaarden en driezijdige haarden.

Lees meer

Voor de perfecte vuurbeleving

Het moet gezegd worden, die mensen van Hoxter zijn niet normaal. Het bedrijf barst van de ingenieurs met zoveel oog voor de kleinste details die uiteindelijk uw perfecte ervaring garanderen. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, luchtdichtheid, verbrandingskwaliteit... Hoxter heeft het allemaal.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie